Bitpanda sikrer USD 52 millioner for utvidelse i Europa

Konkurransen i det europeiske kryptobørsemarkedet er i ferd med å bli mer opphetet ettersom den østerrikske baserte digitale investeringsplattformen Bitpanda sa at den sikret en investering på USD 52 millioner for å støtte utvidelsen på det gamle kontinentet.

Selskapet sa at det stengte „Europas største serie A-finansieringsrunde i 2020“ ved å sikre investeringen i en runde ledet av Valar Ventures , et New York-basert venturefirma, medstifter av Peter Thiel, medstifter av PayPal

„Vårt mål er å bli den ledende investerings- og handelsplattformen i Europa, ikke bare for de menneskene som allerede er kjent med handel, men for alle. Denne finansieringen vil hjelpe oss med å gjøre nettopp det og, avgjørende, fortsette å rekruttere noen av verdens ledende talent til teamet vårt, „Eric Demuth, medstifter og administrerende direktør i Bitpanda, ble sitert i en pressemelding.

„Interessen for å investere har vokst massivt de siste årene, og med folk som tilbringer mer tid hjemme som et resultat av pandemien, har dette bare akselerert,“ Andrew McCormack, grunnlegger av Valar Ventures, som også vil bli medlem av Bitpandas styre, la til.

Bitpanda, grunnlagt i 2014, sa at det allerede utvidet seg til Frankrike, Spania og Tyrkia i 2020 og vil komme inn på flere, uspesifiserte europeiske markeder i år og neste år.

Selskapet har som mål å øke personalet fra dagens 230 til 300 innen utgangen av dette året

Plattformen, som er fokusert på digitale eiendeler og handel med edle metaller, hevder at den har over 1,3 millioner brukere som har tilgang til 44 investeringsmidler. Selskapet sa også at det lanserte betalings- og spareplattformer i år og vil bruke den nye finansieringen til å bygge „mer innovative måter å handle og investere på.“

Selskapet driver også Bitpanda Pro , en kryptobørs som er fokusert på fagpersoner og institusjoner. I skrivende stund overgikk det døgnåpne handelsvolumet på denne plattformen USD 2m.

Bitpanda tilbyr brukerne Bitpanda Ecosystem Token (BEST). Den handles til USD 0,09 og er uendret på en dag (08:26 UTC).