Tesla Stocks verslaat BTC als meest bekeken activa

Bitcoin doet het de laatste tijd ongetwijfeld goed. De valuta steeg gisterochtend vroeg tot $12.400, maar het is nog steeds tweede in vergelijking met de Tesla voorraad.

Tesla verslaat Bitcoin nog steeds in vele opzichten.

Het laat zien dat Elon Musk, de CEO van Tesla, een soort van macht bezit die slechts weinigen van ons ooit zullen begrijpen. Volgens Trading View, een site die u in staat stelt om de bewegingen van uw favoriete aandelen, cryptocurrencies en activa, Tesla voorraad houdt nog steeds de nummer een positie als het gaat om de belegger en handelaar rente en oogst de meeste standpunten. Bitcoin heeft de op één na hoogste positie.

Het autobedrijf heeft sinds begin april enorme winsten geboekt. Terwijl veel andere aandelen en bedrijven zijn gedaald tijdens de piek van de coronaviruspandemie, heeft Tesla een ander gedrag vertoond, met zware schommelingen die net uit het niets lijken te zijn gekomen. Na een korte periode van „rustig aan doen“ – het aandeel is de afgelopen weken niet veel gesprongen – stegen de Tesla-aandelen op maandag op na een aanpassing van het koersdoel voor een jaar.

FX Pro senior analist Alex Kuptsikevich verklaart enkele gegevens over de groei van Tesla:

De belangstelling voor Tesla en bitcoin groeit door de angst voor misverstanden (FOMO) van particuliere beleggers, die steeds meer bereid zijn zich bij het succesverhaal aan te sluiten. Dit is bijna een soort groentje tegen de profs. Professionals zien de ‚business‘ in bitcoin en massaal korte Tesla niet, een bedrijf dat jarenlang enorme verliezen heeft geleden en een klein aandeel heeft in de totale automarkt. Het lijkt ongelofelijk overbought door de meeste multipliers en indicatoren.

Toch kan ondanks het relatief negatieve sentiment niet worden ontkend dat Tesla iets goed doet. Het bedrijf heeft sinds de eerste maand van 2020 meer dan 400 procent van zijn totale waarde toegevoegd. Bitcoin daarentegen heeft slechts ongeveer 70 procent aan zijn waarde toegevoegd, dus terwijl bitcoin er op papier misschien wel het beste uitziet gezien de huidige prijs van meer dan 12.000 dollar, is het nog steeds niet te vergelijken met het autobedrijf.

Wat is er anders in de gelederen gekomen?

In een bericht waarin zijn bevindingen worden beschreven, vermeldde de Trading View:

De Tesla-aandelen zijn de meest bekeken activa in Amerika. Onze gegevens tonen aan dat in juli, Tesla was de meest bekeken voorraad in 31 staten. Bitcoin liep niet ver achter. Sinds het begin van het jaar is Tesla’s aandeel bijna verdrievoudigd in prijs… Onze bevindingen tonen ook aan dat het zuidoosten de voorkeur geeft aan Forex en de westkuststaten Californië, Washington en Oregon in de richting van bitcoin. De westkust houdt het meest van crypto.

Achter Tesla en bitcoin lag de voorraad van Boeing, die momenteel op de derde plaats staat met Trading View. Ondanks het feit dat de luchtvaartindustrie tijdens de coronaviruspandemie enorme winstdalingen kende, is de top tien nog steeds ruimschoots bevolkt met vliegtuig- en vluchtvoorraden, waaronder American Airlines, dat de lijst op de tiende plaats afrondde.